Saksan kielen opetusta ja käännöksiä laadusta tinkimättä

A-kieli tarjoaa monipuoliset kielipalvelut yrityksille ja yksityishenkilöille aina ammattitaitoisesti ja asiantuntevasti.

Perustin A-kielen vuonna 2013 tarjotakseni asiakkaideni käyttöön vuosien varrella kertyneen asiantuntemukseni saksan kielen ja valitsemieni erikoisalojen osalta. Teen käännöksiä saksasta suomeen ja tarvittaessa myös toisin päin sekä annan saksan opetusta eri tasoilla. Olen taustaltani paitsi saksan kielen opettaja ja kääntäjä (FM Helsingin yliopistosta ja auktorisoitu kääntäjä), myös maatalous- ja metsätieteiden maisteri. Olen työskennellyt useita vuosia puu- ja paperiteollisuudessa Suomessa ja Saksassa mm. taloushallinnon tehtävissä. Niinpä erikoisalojani ovatkin metsätalous, metsäteollisuus sekä kauppa ja talous.


Käy katsomassa profiilini LinkedInissä!

Linkedin

Suhtaudun työhöni kääntäjänä ja opettajana varsin vakavasti. Mielestäni kielispesialistin tulisi keskittyä äidinkielensä lisäksi pääasiassa vain yhteen vieraaseen kieleen, joka on hänen vahvin kielensä äidinkielen jälkeen. Vain tällä tavoin keskittymällä on mahdollista hallita kohdekieli ja kielialueen kulttuuri riittävän syvällisesti ja laajasti. Itse harrastan saksaa ja Saksaa käytännössä päivittäin. Osaamiseni ja asiantuntemukseni pidän ajan tasalla mm. seuraamalla monipuolisesti saksalaista mediaa sekä käymällä mahdollisimman usein Saksassa - en pelkästään ammattitaidon ylläpitämiseksi, vaan koska se on minusta kivaa. Työni on siis samalla harrastukseni, ja toisinpäin.

Viime vuosina kieliasiat ovat jääneet vähemmälle löydettyäni uuden mielenkiinnon kohteen erityispedagogiikasta. Valmistuin keväällä 2021 erityisopettajaksi ja työskentelen tällä hetkellä esikoululaisten ja ykkösluokkalaisten parissa. Rakkaus saksan kieleen ei ole kuitenkaan hävinnyt mihinkään, ja edelleen harrastan sitä päivittäin. Jos tarjolla on toimeksianto tai työtehtävä, jossa nämä kaksi asiaa yhdistyvät, olen ehdottomasti kiinnostunut!